Web Analytics Made Easy - Statcounter

پلنت پایلوت ساخت گاز هلیوم و LNG و سه محصول دانش‌بنیان مبدل‌های پلن فیت، سیستم خالص‌سازی و توربواکسپندرهای دور بالا عصر امروز در حاشیه هیات امنای دانشگاه شریف رونمایی شد.

به گزارش ایران اکونومیست، در این مراسم که با حضور دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر مخبر معاون اول رییس جمهور، دکتر جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، دکتر مخبر از توانمندی‌ها و محصولات دانش‌بنیان بازدید کرد و گفت: دولت بنای جدی بر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی به ویژه در حوزه‌های استراتژیک دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هلیوم به دلیل خواص منحصر به فرد خود یک ماده استراتژیک در دنیا محسوب می‌شود که کاربردهای فراوانی در حوزه‌های سلامت، نفت و گاز، مواد پیشرفته، فضایی و ... دارد. با وجود منابع عظیم مناسب در پارس جنوبی، درسال‌های گذشته هلیوم مورد نیاز کشور بصورت کامل از طریق واردات تامین می‌شد که با اعمال تحریم‌های آمریکا، راه ورود هلیوم به کشور عملا بسته شد و بسیاری از صنایع کشور دچار آسیب شدند.

پس از تحریم واردات هلیوم، متخصصان و نخبگان دانشگاه صنعتی شریف پس از تلاشی ۱۰ ساله، موفق به کسب دانش و فناوری مورد نیاز دستیابی به هلیوم با خلوص 99.999 درصد و LNG گاز مایع طبیعی شدند. با کسب دانش تولید هلیوم امکان خودکفایی در این محصول استراتژیک میسر شد که امروز به صورت رسمی از این فناوری رونمایی شد.

برای ساخت پلنت‌های تولید هلیوم و LNG از محصولاتی با فناوری بالا شامل مبدل‌های پلن فیت، سیستم خالص سازی و توربواکسپندرهای دور بالا استفاده شده است که دانش طراحی، ساخت و راه اندازی آن بصورت کامل توسط نخبگان دانشگاه صنعتی شریف و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی بومی شده است.

در سال‌های گذشته به ویژه بعد از جنگ روسیه و اوکراین حجم تقاضای LNG در دنیا افزایش شدیدی یافته است که به افزایش پنج برابری قیمت جهانی آن منجر شده است؛ علاوه بر آن با تولید این محصول، امکان توسعه در حوزه‌های حمل و نقل ریلی و جاده ای در کشور و مدیریت عرضه و تقاضای گاز (پیک شیرینگ) فراهم شده است.  

فناوری تولید هلیوم در رده فناوری‌های بسیار پیچیده و با کاربردهای فراوان قرار دارد و امروز با کسب این فناوری، امکان بهره‌مندی از آن جهت توسعه فناوری صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، معادن، پزشکی، هواشناسی و فناوری فضایی ایجاد شده است.

به نقل از وزارت علوم، با توجه به وجود منابع اولیه مناسب در پارس جنوبی و کسب دانش جداسازی هلیوم، امید است با راه اندازی واحدهای صنعتی تولید هلیوم در کشور، علاوه بر تامین نیاز کشور، امکان صادرات این محصول و تبدیل ایران به قطب تولید و صادرات هلیوم در جهان میسر شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: رونمایی ، وزارت علوم ، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، سورنا ستاری ، تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رونمایی وزارت علوم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سورنا ستاری تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین تولید هلیوم دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۱۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور

شهباز حسن پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون حرکت مثبت صنعت نفت و گاز کشور به سمت دانش بنیان شدن به خبرنگار قدس گفت: صنعت نفت و گاز محوریت اصلی تولید بار اول بوده است این صنعت یکی از موفق ترین صنایع کشور در همکاری با بخش دانش بنیان های کشور بوده است و به کمک همراهی بخش اقتصاد دانش بنیان در کاهش هدررفت انرژی در کشور، توسعه زنجیره ارزش و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی دانش بنیان حوزه نفت و گاز سهم بسیار کلیدی در رسیدن رشد اقتصادی کشور به میزان بسیار بالا و خوب ایفا کرده است و صنعت نفت و گاز ایران توانسته است قدم های خوبی را در مسیر دانش بنیان شدن این صنعت بردارد که  با بهره گیری از تداوم استفاده حداکثری از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان به مانند دو سال گذشته که در حوزه تولید بار اول بیشترین همکاری را داشته است، در سال آتی نیز به همین شکل ادامه خواهد داد تا شاهد تداوم بهره وری در این صنعت باشیم

حسن پور نماینده مجلس در رابطه با دستاوردهای کلیدی این همکاری گفت: با تکیه بر همین تجهیزات تولید بار اول شده به دست دانش بنیان های نفتی، توانستیم در داخل و خارج از کشور به توسعه زنجیره ارزش محصولات برسیم و حالا می توانیم در خارج از کشور در قالب پالایشگاه های فراسرزمینی این مهم را دنبال کنیم که قطعاً برایمان سودمند است. به کارگیری از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز علاوه بر رشد اقتصادی، کاهش هدررفت و افزایش بهره وری، ارزآوری خوبی برای کشور نیز داشته است.

وی ادامه داد: ما از توان بالایی در حوزه های مختلف به لحاظ فنی و مهندسی برخوردار هستیم. صادرات این خدمات به دیگر کشورها نیز سیاست دیگری است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت. به ویژه سابقه ای که در این زمینه از خود به جای گذاشته ایم، مبنی بر عمل به تعهداتمان در مقابل کشورهای دیگر، زمینه خوبی برای گسترش این سیاست به وجود آورده است. خدماتی که ما به دیگران ارائه می دهیم، به لحاظ قیمت و کیفیت توان رقابتی در عرصه بین الملل دارد و این موضوع برایمان یک مزیت محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: از طریق سیاست گذاری مهم در زمینه استفاده از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز توانستیم در شرایط تحریمی به رکورد جدید در فروش نفت و بازارسازی تضمینی و بسیار مهم در کشور های همسو با خود در جهت مقابله حداکثری و خنثی سازی تحریم ها اقدام کنیم. باید دیگر صنایع نیز به مانند صنعت نفت و گاز مسیر دانش بنیان شدن خود را با توسعه همکاری با دانش بنیان ها تداوم بخشند تا شاهد تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور باشیم.

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌