Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@12:52:43 GMT

سطوح گاز هلیوم جو در حال افزایش است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۸۳۴۷

سطوح گاز هلیوم جو در حال افزایش است

گروهی از دانشمندان با استفاده از روشی جدید پی بردند که سطوح گاز «هلیوم‌۴» در جو در حال افزایش است و به این نحو مشکلی را حل کردند که چند دهه شیمی‌دانان جوشناس را به خود مشغول کرده بود.

به گزارش گروه علم و آموزش ایران اکونومیست از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز، بر اساس مطالعات دانشمندان موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس/ وابسته به دانشگاه کالیفرنیا در سندیگو آمریکا سطح گاز ۴ ایزوتوپی هلیوم به این دلیل در حال افزایش است که سوختن و تولید سوخت های فسیلی موجب آزادسازی گاز هلیوم ۴ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این مطالعه روند افزایش گاز هلیوم ۴ زیاد نیست اما کاملا قابل سنجش است. این گاز به خودی خود جزو گازهای گلخانه ای به شمار نمی آید ولی میزان قابل توجه آن می تواند به عنوان نشانگر غیرمستقیم استفاده از سوخت‌های غیرفسیلی مطرح باشد. 

بنی بیرنر پژوهشگر موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس و دانشجوی پسادکتری در این موسسه همچنین محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: انگیزه اصلی از انجام این تحقیق حل تناقض طولانی‌مدت در جامعه علمی در مورد تغلیظ جوی گاز هلیوم بود. 

گاز هلیوم ناشی از واپاشی هسته‌ای در پوسته زمین است و همان مقدار ذخایر بر اثر این واپاشی متراکم می‌شود که سوخت‌های فسیلی به ویژه گازهای طبیعی متراکم می شوند. در زمان استخراج و سوختن سوخت‌های فسیلی گاز هلیوم نیز آزاد می‌شود و این یکی دیگر از راه های سنجش سطح فعالیت‌ صنعتی است. 

بنی بیرنر محقق موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس

این گروه از محققان آمریکایی روشی منحصر به فرد برای مقایسه سطوح هلیوم با میزان متداول گاز نیتروژن در جو یافتند. از آنجا که میزان گاز نیتروژن در جو ثابت است، افزایشی در نسبت هلیوم/ نیتروژن نشان دهنده افزایش سطح تولید هلیوم ۴ در جو خواهد بود.  

با اینکه تشخیص میزان هلیوم ۴ در نمونه های هوایی برای دانشمندان ‌آسان است، تاکنون گروهی برای سنجش میزان آن و پی بردن به افزایش آن در جو کاری انجام نداده بود. این مطالعه همچنین مبنایی برای دریافت بهتر از گاز ارزشمند هلیوم ۳ خواهد بود که از آن در گداخت هسته ای، سرمازایی و غیره استفاده می شود.  

بر اساس مطالعات پیشین دانشمندان، گاز هلیوم ۴ در اتمسفر با میزان ثابتی با هلیوم ۳ وجود دارد. بنابراین افزایش جوی هلیوم ۴ نشان می دهد که میزان هلیوم ۳ نیز در حال افزایش است.

با وجود این گروه محققان که به افزایش گاز هلیوم ۴ در جو پی برده اند، در مورد درست بودن پیش فرض های دانشمندان قبلی مبنی بر نسبت ثابت دو گاز هلیوم ۴ و ۳ شک دارند.  

گزارش کاملی از این مطالعه در نشریه زمین‌شناسی نیچر/  Nature Geoscience منتشر شده است. 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: زمین ، گازهای گلخانه ای ، سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زمین گازهای گلخانه ای سازمان حفاظت محیط زیست حال افزایش گاز هلیوم ۴ هلیوم ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۸۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی دیگری در راه مازندران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، کارشناس هواشناسی گفت: شبانه روز گذشته بیشترین بارندگی در دوناعلیا نوشهر و تلوک قائم شهر به میزان ۱۶ میلیمتر گزارش شد.


تاکامی افزود: نقشه‌های پیش یابی هواشناسی نشان می‌دهد که امروز به تدریج از میزان ناپایداری‌ها کاسته شده و برای فردا افزایش دما در سطح استان داریم.


او گفت: روز دوشنبه هم هوا نسبتا گرم است و در ساعات بعدازظهر افزایش ابر، وزش باد و درارتفاعات رگبار‌های پراکنده را انتظار داریم.


تاکامی افزود: روز‌های سه شنبه و چهارشنبه ضمن کاهش دما، بارش‌های پراکنده را در استان خواهیم داشت.


او ادامه داد: چهارشنبه شب و روز پنجشنبه بارندگی در استان گسترده می‌شود و در همه مناطق استان بارندگی پیش بینی می‌شود.


کارشناس هواشناسی گفت: دریای خزر امروز مواج است و برای فعالیت‌های دریایی مناسب نیست.


تاکامی افزود: دیروز گلوگاه و بندرامیرآباد با بیشینه دمای ۲۷ درجه گرم‌ترین و دلیر صبح امروز با ۶ درجه بالای صفر سردترین نقطه استان بودند.

 

دیگر خبرها

  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش
  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • سد کوثر گچساران پر شد
  • وزش باد نسبتا شدید زنجان را فرا می‌گیرد
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • سامانه بارشی و سرد بهاری در راه مازندران
  • سامانه بارشی دیگری در راه مازندران