Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@13:28:19 GMT

سطوح گاز هلیوم در جو در حال افزایش است

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۷۹۸۱

سطوح گاز هلیوم در جو در حال افزایش است

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی فیز، بر اساس مطالعات دانشمندان موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس/ وابسته به دانشگاه کالیفرنیا در سندیگو آمریکا سطح گاز ۴ ایزوتوپی هلیوم به این دلیل در حال افزایش است که سوختن و تولید سوخت های فسیلی موجب آزادسازی گاز هلیوم ۴ می‌شود.

بر اساس این مطالعه روند افزایش گاز هلیوم ۴ زیاد نیست اما کاملا قابل سنجش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گاز به خودی خود جزو گازهای گلخانه ای به شمار نمی آید ولی میزان قابل توجه آن می تواند به عنوان نشانگر غیرمستقیم استفاده از سوخت‌های غیرفسیلی مطرح باشد. 

بنی بیرنر پژوهشگر موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس و دانشجوی پسادکتری در این موسسه همچنین محقق ارشد این مطالعه می‌گوید: انگیزه اصلی از انجام این تحقیق حل تناقض طولانی‌مدت در جامعه علمی در مورد تغلیظ جوی گاز هلیوم بود. 

گاز هلیوم ناشی از واپاشی هسته‌ای در پوسته زمین است و همان مقدار ذخایر بر اثر این واپاشی متراکم می‌شود که سوخت‌های فسیلی به ویژه گازهای طبیعی متراکم می شوند. در زمان استخراج و سوختن سوخت‌های فسیلی گاز هلیوم نیز آزاد می‌شود و این یکی دیگر از راه های سنجش سطح فعالیت‌ صنعتی است. 

بنی بیرنر محقق موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس

این گروه از محققان آمریکایی روشی منحصر به فرد برای مقایسه سطوح هلیوم با میزان متداول گاز نیتروژن در جو یافتند. از آنجا که میزان گاز نیتروژن در جو ثابت است، افزایشی در نسبت هلیوم/ نیتروژن نشان دهنده افزایش سطح تولید هلیوم ۴ در جو خواهد بود.  

با اینکه تشخیص میزان هلیوم ۴ در نمونه های هوایی برای دانشمندان ‌آسان است، تاکنون گروهی برای سنجش میزان آن و پی بردن به افزایش آن در جو کاری انجام نداده بود. این مطالعه همچنین مبنایی برای دریافت بهتر از گاز ارزشمند هلیوم ۳ خواهد بود که از آن در گداخت هسته ای، سرمازایی و غیره استفاده می شود.  

بر اساس مطالعات پیشین دانشمندان، گاز هلیوم ۴ در اتمسفر با میزان ثابتی با هلیوم ۳ وجود دارد. بنابراین افزایش جوی هلیوم ۴ نشان می دهد که میزان هلیوم ۳ نیز در حال افزایش است.

با وجود این گروه محققان که به افزایش گاز هلیوم ۴ در جو پی برده اند، در مورد درست بودن پیش فرض های دانشمندان قبلی مبنی بر نسبت ثابت دو گاز هلیوم ۴ و ۳ شک دارند.  

گزارش کاملی از این مطالعه در نشریه زمین‌شناسی نیچر/  Nature Geoscience منتشر شده است. 

برچسب‌ها زمین گازهای گلخانه ای سازمان حفاظت محیط زیست

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زمین گازهای گلخانه ای سازمان حفاظت محیط زیست زمین گازهای گلخانه ای سازمان حفاظت محیط زیست گاز هلیوم ۴ هلیوم ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۷۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد کوثر گچساران پر شد


به گزارش تابناک به نقل از دانشجو، آرش مصلح مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: در بارندگی‌های اخیر حجم ذخیره سد چمشیر ۲۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم نیز یک میلیون متر مکعب افزایش داشته و هم اکنون میزان ذخیره سد چمشیر به بیش از ۷۳۰ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم به ۹ میلیون متر مکعب رسیده است.

وی عنوان کرد: سد کوثر نیز ۱۴ فرودین ماه امسال سرریز آن شروع شد که با توجه به پیش بینی بارندگی‌های اخیر قبل از آغاز بارش‌ها، مجدد خروجی کوثر را ۶۰ متر مکعب در ثانیه افزایش دادیم که بتواند سیلاب‌های احتمالی را کنترل کند.

مصلح با بیان اینکه هم اکنون سد کوثر با ۱۰۲ مترمکعب برثانیه در حال رهاسازی آب است، ابراز کرد: حجم سد کوثر گچساران ۵۸۰ میلیون متر مکعب بوده که  آب ۲.۵ میلیون نفر از جمعیت کشور شامل مردم ۲۰ شهر و دو هزار روستا در استان‌های مختلف را تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سد شاه قاسم یاسوج ۱۰ میلیون متر مکعب حجم ذخیره دارد که در بارش اخیر حدود یک میلیون متر مکعب وارد مخزن شد و اکنون تا سرسریز شدن یک میلیون متر مکعب حجم خالی دارد.

مصلح با اشاره به اینکه بیشترین بارش در سامانه اخیر طبق اطلاعات ایستگاه باران‌سنجی طسوج، در بالادست سد کوثر و به میزان ۱۲۷ میلیمتر بوده است، افزود: همچنین بیشترین بارش ثبت شده در سال آبی جاری در ایستگاه طسوج شهرستان چرام به وقوع پیوسته که به میزان ۱۴۳۶ میلیمتر بوده است.

وی این را هم گفت که میانگین بارش استان هم‌اکنون به بیش از ۷۰۳ میلیمتر رسیده که نسبت به دراز مدت بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است

دیگر خبرها

  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • سد کوثر گچساران پر شد
  • کاهش وزن با این نوشیدنی‌ها
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • بالاخره دل یوفا برای نیمکت‌نشین‌ها سوخت!